Skip to main content

Activiteiten en voorzieningen

 

Samen sporten, samen leren

Verder

Je kunt op het ontmoetingspark verschillende activiteiten doen. Sommige activiteiten worden georganiseerd. Je kunt ook dingen zelf doen. Er is veel te beleven!

Er zijn drie sportverenigingen onderdeel van het ontmoetingspark. Daar kun je lid van worden. Ook werken deze verenigingen samen aan leuke activiteiten voor het ontmoetingspark, zoals een sportdag. Bij de dagbesteding kun je daarnaast gebruik maken van een sportles onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Naast deze georganiseerde sportmogelijkheden, kun je ook zelf gaan sporten. Je kunt wandelen langs de velden of in de omgeving van het park en zo ontdekken wat je nog meer kunt doen. Soms wordt er door het ontmoetingspark een sportdag georganiseerd voor iedereen in Haaksbergen.

Bekijk de video en zie welke organisaties bij Ontmoetingspark De Greune betrokken zijn en wat je er allemaal kunt doen.

Bekijk de plattegrond

Klik op de afbeelding om te vergrootten.

Tennis en padel

Bij Tennis en Padel Veldmaat kun je tennissen en padellen. Je kunt er lessen nemen, of een baan huren.

Voetbal

Bij Voetbalvereniging Bon Boys kun je voetballen. Het is een grote vereniging. Er zijn teams voor elke leeftijd en voor elk niveau. Ook is er walking voetbal, ofwel wandelend voetballen. Deze vorm van voetbal heeft speciale regels. Je rent niet en raakt elkaar niet aan. Het is geschikt voor ouderen en mensen met sommige lichamelijke klachten.

Handbal

Bij handbalvereniging de Stormvogels kun je handballen. In de winter vind je de Stormvogels in de sporthal, maar in de zomer gaan zij handballen in het zand, op de mooie Multi Beach Cord in het park. Dit beachveld wordt ook voor andere beachsporten gebruikt.

Zelf spelen en bewegen

Je kunt veel verschillende dingen zelf doen. Er is in het ontmoetingspark een beweegpark met veel verschillende toestellen die je kunt gebruiken. Daarop kun je buiten fitnessen, of bootcampen. Er is ook een speeltoestel dat geschikt is voor kinderen, volwassenen en mensen met een fysieke beperking. En er is een jeu de boules baan.

Sportdagen en gymnastiek voor scholen

Verschillende basisscholen en het Assink Lyceum maken gebruik van het ontmoetingspark voor het organiseren van sportdagen of gymnastieklessen.

Sportdagen en activiteiten voor bedrijven

Bedrijven uit Haaksbergen kunnen gebruik maken van de mogelijkheden op het ontmoetingspark. Zij kunnen bijvoorbeeld een sportdag organiseren voor hun medewerkers.

Activiteiten van Buurtsportcoach Haaksbergen

Het ontmoetingspark biedt een mooie startlocatie voor diverse activiteiten.

De buurtsportcoaches organiseren beweegactiviteiten in Haaksbergen, zoals wandelgroepen en een scootmobieltocht. Zij gebruiken soms het ontmoetingspark als één van hun startlocaties en zitten na de activiteit gezellig in de kantine voor een kopje koffie.

Dagbesteding van Aveleijn

Mensen die dagbesteding krijgen via een indicatie (meestal uit de Wet Langdurige Zorg), kunnen dit invullen bij Aveleijn. Aveleijn biedt in Haaksbergen ook dagbesteding aan op het ontmoetingspark. Aveleijn biedt daarbij veel verschillende activiteiten aan.

Ontmoetingsgroep voor senioren van de Noaberpoort

Er komen groepen ouderen samen voor een gezellige ochtend in het ontmoetingspark. Ze drinken koffie, bewegen en eten samen en doen een spelletje of andere activiteit. De ochtend wordt begeleid door vrijwilligers.

Deze dagbesteding wordt georganiseerd door Noaberpoort. Je hebt daarvoor geen indicatie nodig.

Buitenschoolse opvang Buitenspel van Partou

Er is kinderopvang en buitenschoolse opvang in het ontmoetingspark. Dit wordt aangeboden door Partou. Kinderen die naar Buitenspel gaan, maken graag gebruik van alle mogelijkheden van het ontmoetingspark.

After Scool van Skillz

Voor leerlingen van het Assink Lyceum biedt Skills jongerenwerk After Scool bij het ontmoetingspark. Ze bieden hen een fijne plek om na school naar toe te gaan, wanneer dat thuis niet lukt. Leerlingen kunnen er huiswerk maken of een activiteit doen.

Vrijwilligerswerk

Je kunt divers vrijwilligerswerk doen op het ontmoetingspark. Bij veel activiteiten zijn vrijwilligers van verschillende organisaties en verenigingen betrokken. Met vrijwilligers wordt veel samengewerkt.